14.9.06

SAŁATKA SZEFA

Proporcje dla 1 osoby.

Składniki:

* dwie garści sałaty (dowolny gatunek) - poszarpać na małe kawałki
* 2 łyżki ciecierzycy konserwowej (osączonej z zalewy)
* 6 małych kapeluszy pieczarek - pokroić grubo
* pół łodygi selera naciowego - pokroić jw.
* 5 dag ugotowanego lub pieczonego mięsa drobiowego - pokroić w paski
* 5 dag chudej szynki - pokroić jw.
* 5 dag sera żółtego - pokroić jw.

Sos:

* 2 łyżki oliwy
* łyżka octu winnego
* sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Zmieszać składniki sałatki.
2. Zmieszać w słoiku składniki sosu.
3. Sałatkę polać sosem i zaraz podawać.

Popularne posty