SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Proporcje dla 1 osoby.
Składniki:
* 2 liście sałaty kruchej, masłowej lub lodowej
* 10 dag tuńczyka w sosie własnym - rozdrobnić widelcem
* pół łodygi selera - grubo pokroić
* pół małego melona (bez skóry i nasion) - pokroić w drobną kostkę
Sos:
* 2 łyżki oliwy
* łyżka octu winnego
* sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Miskę wyłożyć liśćmi sałaty.
2. Zmieszać składniki sałatki.
3. Zmieszać w słoiku składniki sosu.
4. Sałatkę polać sosem, wymieszać i ułożyć na sałacie.
Składniki:
* 2 liście sałaty kruchej, masłowej lub lodowej
* 10 dag tuńczyka w sosie własnym - rozdrobnić widelcem
* pół łodygi selera - grubo pokroić
* pół małego melona (bez skóry i nasion) - pokroić w drobną kostkę
Sos:
* 2 łyżki oliwy
* łyżka octu winnego
* sól i świeżo zmielony biały pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Miskę wyłożyć liśćmi sałaty.
2. Zmieszać składniki sałatki.
3. Zmieszać w słoiku składniki sosu.
4. Sałatkę polać sosem, wymieszać i ułożyć na sałacie.