SOS DO STEKÓW Z GRILLA
Proporcje dla 4 osób.
Składniki:
* 150 ml sosu chili (ostrego, łagodnego lub obu - w zależności od upodobań)
* łyżka octu jabłkowego
* łyżka brązowego cukru
* łyżeczka miodu
* kilka kropli sosu worcestershire
_____
* świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Pięć pierwszych składników włożyć do rondelka. Na średnim ogniu doprowadzić do zawrzenia.
2. Zmniejszyć płomień do bardzo małego i gotować, często mieszając, przez 10 minut.
3. Odstawić z ognia, dodać pieprz, wymieszać i podawać.
Uwaga:
Przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku, a przed podaniem zagrzać.
Składniki:
* 150 ml sosu chili (ostrego, łagodnego lub obu - w zależności od upodobań)
* łyżka octu jabłkowego
* łyżka brązowego cukru
* łyżeczka miodu
* kilka kropli sosu worcestershire
_____
* świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Pięć pierwszych składników włożyć do rondelka. Na średnim ogniu doprowadzić do zawrzenia.
2. Zmniejszyć płomień do bardzo małego i gotować, często mieszając, przez 10 minut.
3. Odstawić z ognia, dodać pieprz, wymieszać i podawać.
Uwaga:
Przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku, a przed podaniem zagrzać.