POULTRY SEASONING czyli ZIOŁA DO DROBIU
Zmieszać:
* 4 łyżki oregano
* 4 łyżki szałwi
* 4 łyżki tymianku
Używać do przyprawiania drobiu przed obróbką cieplną.
Można przechowywać przez ok. 4 miesiące (w szczelnie zamkniętym słoiku).
Przepis kulinarny jest tylko tematem dla inteligentnego kucharza, a liczne wariacje są sprawą jego talentu. (J. Benoit)
* autorka bloga KULINARNY przez ponad sześć lat prowadziła jeden z pierwszych polskich prywatnych serwisów kulinarnych - "easy cookbook czyli kukbuk izy" pod adresem www.kuchnia.serwisy.net
Zmieszać:
* 4 łyżki oregano
* 4 łyżki szałwi
* 4 łyżki tymianku
Używać do przyprawiania drobiu przed obróbką cieplną.
Można przechowywać przez ok. 4 miesiące (w szczelnie zamkniętym słoiku).