21.9.06

OMLET PO HISZPAŃSKU

Proporcje dla 2 osób.

Składniki:

* 4 łyżki oliwy
* niewielka cebula - posiekać
* pół zielonej papryki - pokroić w drobną kostkę
* pół puszki czerwonej fasoli - osączyć z zalewy
* 4 jajka
* 2 łyżki mleka
* łyżeczka kawowa chili
* sól do smaku
* 4 łyżki startego sera żółtego

Wykonanie:

1. Na półtorej łyżki oliwy udusić do miękkości cebulę i paprykę. Dodać fasolę i czosnek, przez minutę smażyć, ciągle mieszając. Po zdjęciu z ognia trzymać w cieple.
2. Jajka ubić z mlekiem, łyżką oliwy, chili i solą i na pozostałej oliwie usmażyć z nich omlet.
3. Gdy omlet będzie prawie gotowy, wówczas nałożyć na jego powierzchnię farsz, posypać serem, przykryć patelnię pokrywą i dosmażyć razem przez minutę.
4. Gotowy omlet pokroić w ósemki i natychmiast podawać.

Popularne posty