PORADNIK - mięso, obtaczanie, kiełbasa
MIĘSO pokroimy szybciej, gdy będzie lekko zamrożone.
OBTACZANIE kawałków mięsa czy ryb w mące i przyprawach najłatwiej jest wykonać przy użyciu torebki polietylenowej - wsypać wszystko, zamknąć torbę i parokrotnie potrząsnąć, aby zawartość się wymieszała.
Aby skrócić czas gotowania KIEŁBASY na gorąco i sprawić, aby była ona soczysta po ugotowaniu, wystarczy przed gotowaniem zalać ją wrzącą wodą i pozostawić na pięć minut, a następnie tylko podgrzać do odpowiedniej temperatury.
OBTACZANIE kawałków mięsa czy ryb w mące i przyprawach najłatwiej jest wykonać przy użyciu torebki polietylenowej - wsypać wszystko, zamknąć torbę i parokrotnie potrząsnąć, aby zawartość się wymieszała.
Aby skrócić czas gotowania KIEŁBASY na gorąco i sprawić, aby była ona soczysta po ugotowaniu, wystarczy przed gotowaniem zalać ją wrzącą wodą i pozostawić na pięć minut, a następnie tylko podgrzać do odpowiedniej temperatury.