4.10.06

SAŁATKA Z KURCZAKA I GRUSZEK

Proporcje dla 2 osób.

* pół piersi pieczonego kurczaka bez skóry - pokroić w kostkę
* 2 dojrzałe gruszki - obrać, oczyścić, pokroić w kostkę i skropić łyżką soku cytrynowego
* pomidor - obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę
* ostra zielona papryczka - oczyścić i drobno pokroić
_______
* 2 łyżki parmezanu

Sos:

* 2 łyżki oliwy
* łyżka soku z cytryny
* mały zmiażdżony ząbek czosnku
* pół łyżeczki miodu
* sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Składniki sosu wymieszać energicznie, aby się połączyły.
2. Pierwsze cztery składniki sałatki wsypać do miski. Polać sosem, wymieszać delikatnie.
3. Rozłożyć sałatkę do dwóch naczyń, każdą porcje posypać łyżką parmezanu.

Popularne posty