SOS PILI-PILI
Składniki:
* 6 średniej wielkości czerwonych ostrych papryczek (łącznie powinny ważyć ok. 15-20 dag) - usunąć ogonki i pestki, pokroić w małe kawałki
* sok wyciśnięty z jednej cytryny
* 4 duże ząbki czosnku - posiekać
* 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
* 4 łyżki dobrego oleju
* pół łyżeczki kawowej soli
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki miksujemy, a następnie dusimy przez około kwadrans na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
2. Gotowy sos przekładamy do wyparzonego słoika, zakręcamy i chłodzimy. Przechowujemy w lodówce.
* 6 średniej wielkości czerwonych ostrych papryczek (łącznie powinny ważyć ok. 15-20 dag) - usunąć ogonki i pestki, pokroić w małe kawałki
* sok wyciśnięty z jednej cytryny
* 4 duże ząbki czosnku - posiekać
* 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
* 4 łyżki dobrego oleju
* pół łyżeczki kawowej soli
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki miksujemy, a następnie dusimy przez około kwadrans na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
2. Gotowy sos przekładamy do wyparzonego słoika, zakręcamy i chłodzimy. Przechowujemy w lodówce.