SAŁATKA Z KRABÓW W AWOKADO
Proporcje dla 2 osób.
Składniki:
* owoc awokado, przepołowiony wzdłuż i bez pestki
Nadzienie:
* 15 dag mięsa krabów (z puszki)
* 2 łyżki majonezu
* łyżka przecieru pomidorowego
* łyżeczka czarnego kawioru
* sok z połowy cytryny
* sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Dekoracja:
* jajko ugotowane na twardo - posiekać
* łyżeczka posiekanej naci pietruszki
* łyżeczka posiekanej trybuli
* łyżeczka posiekanego estragonu
* pół łyżeczki czarnego kawioru
Wykonanie:
1. Składniki nadzienia dokładnie wymieszać i nałożyć do połówek owocu.
2. Pozostałe składniki (z wyjątkiem kawioru) wymieszać i posypać nimi nadziane awokado. Na wierzchu ułożyć po ćwierć łyżeczki kawioru.