MASŁO CASINO
Masło smakowe, doskonałe jako dodatek do pieczonych lub smażonych ryb i owoców morza, steków, kurcząt lub warzyw.
Z podanych składników można otrzymać 8 porcji masła.
Składniki:
* 0,5 kg miękkiego solonego masła
* pół zielonej papryki, posiekanej
* mała ostra czerwona papryka, posiekana
* 2 szalotki lub małe dymki (bez szczypioru), drobno pokrojone
* 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
* 4 łyżki soku cytrynowego
* 2 łyżki sosu worcestershire
Wykonanie:
1. Dokładnie rozetrzeć składniki masła. Wyłożyć masło na płat cienkiej folii z tworzywa sztucznego i uformować wałek o średnicy około 4 cm. Wstawić do lodówki na 20-30 minut.
2. Odwinąć masło z folii i zanurzanym w gorącej wodzie nożem pokroić w krążki. Kłaść na gorące potrawy.